Tarja Kokkonen

Minä – lymfaterapeuttina

Rakastan työtäni

Valmistuttuani kuntohoitajaksi, halusin pian valmistumisen jälkeen opiskella lisää alaa. Kuten elämässä usein tapahtuu, sattumien kautta kävin lymfaterapiassa – ja se oli siinä, tämän taidon halusin oppia! Hakeuduin Suomen Vodder Säätiön järjestämään lymfaterapiakoulutukseen. Motivaationi oli 150 %, sillä halusin kaiken vasteen taloudelliselle panostukselleni ja halusin niin vimmatusti oppia käsittämättömän vaikean tekniikan.

Pikkuhiljaa työnkuvani alkoi kääntyä enemmän ja enemmän lymfaterapian puolelle – asiakkaani saivat siitä enemmän hyötyä kuin perinteisestä hieronnasta.

Muutettuani Savoon, työni ammatinharjoittajana on 100 % lymfaterapiaa.

Rakastan työtäni, jokainen päivä on erilainen. Ja jokainen asiakas/potilas on oma ihana yksilönsä niin kehollisesti kuin henkisestikin. Saan olla asiakkaani rinnalla kulkija.

Minä – kouluttajana

Lymfaterapian opettajani Suomessa ilmeisesti huomasivat sinnikkyyteni ja kovan haluni oppia lymfatekniikka, kun minua pyydettiin opettajakoulutukseen kaksi vuotta valmistumiseni jälkeen. Olen saanut oppia opettajiltani Suomessa ja varsinkin Itävallassa alkuperäisen lymfaterapiatekniikan. Ja kollegat ympäri maailmaa on tarvittaessa hyvä tukiverkko työssäni.

Joten, vaalin ja vaadin alkuperäisen Vodder -lymfaterapiatekniikan osaamista myös oppilailtanikin. Haluan, että koulutuksistani valmistuu osaavia, varmoja ja potilaansa huomiovia lymfaterapeutteja. Lymfaterapian taito kehittyy vain tekemällä ja käymällä säännöllisesti jatkokoulutuksissa.

Tarja Kokkonen

 • Kuntohoitaja
 • Urheiluhieroja
 • Vodder lymfaterapeutti CDT
 • Kansainvälisen Dr. Vodder Akatemian Ohjaaja, korkein opettajataso

Kielitaito:

suomi, englanti

Toimipaikka:

Mehiläinen Terapiaklinikka, Maaherrankatu 21 A, 2. kerros, 70100 Kuopio

Erityisosaamiseni:

Alkuperäisen Vodder-lymfaterapiatekniikan osaaminen ja hallitseminen niin työssäni kuin koulutuksissani. Kansainvälinen opettajakoulutus Itävallassa Dr. Vodder Akatemiassa on lisännyt tietotaitoani ödeemaklinikalla näkemästäni ja kokemastani, kuinka potilaiden hoito toteutetaan kokonaisvaltaisesti.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet:

Manuaalisen lymfaterapian mielikuvan päivittäminen Suomessa pelkästä turvotushoidosta. Oikealaisella lymfaterapiatekniikalla vaikutetaan ihon alaiseen koko sidekudosverkostoa huoltavaan imusuonistoon ja ihon mekanoreseptoreiden välityksellä parasympaattisen hermoston kautta kehoa palauttaviin toimintoihin. Tämän tietoisuuden kasvattaminen johtaisi manuaalisen lymfaterapian käyttöä laaja-alaisemmin terveydenhuollossa mm. lääkkeettömänä hoitomuotona.

Viitaten edelliseen, aivojen glymfaattinen järjestelmä kiehtoo erityisesti, sillä manuaalisen lymfaterapian käyttö aivojen hyvinvointiin voi olla tulevaisuudessa tärkeä hoitokeino.

Lisäksi kouluttaa osaavia ja potilaat kokonaisvaltaisesti huomioivia terapeutteja ja opettajia.

Tulevaisuudessa toimia myös kansainvälisellä kentällä kouluttajana.

Koulutus ja työpaikat

 • Kuntohoitaja, Pori 1985
 • Urheiluhieroja, Kuortane 1986
 • Vodder Säätiö; lymfaterapeutti 1992, Helsinki
 • Vodder Säätiö; Vodder- lymfaterapian perusteiden käytännön ja teorian opettaja 1998, Helsinki
 • Vodder Säätiö; Terapia 1 opettaja, 2004 Helsinki
 • Dr. Vodder Akatemia, Basic Teacher sertifikaatti, 2005 Itävalta
 • Dr. Vodder Akatemia, Terapia 1 opettaja sertifikaatti, 2014 Itävalta
 • Dr. Vodder Akatemia, Terapia 2 & 3 opettaja sertifikaatti, 2015 Itävalta
 • Dr. Vodder Akatemian Ohjaajan sertifikaatti, korkein opettajataso, 2017 Itävalta
 • Kansainväliset lymfologiset kongressit Saksa, Itävalta 1996 – Kahden vuoden välein Dr. Vodder Akatemian opettajien treenipäivät ja lymfologikongressit Walchceessa 1996 –
 • Raumalla ammatinharjoittajana vuodet 1986 – 2010, (Kunto-Rauma, Fysikaalinen Hoitolaitos Friski, Lymfakeskus Ductus). Kuopiossa Mehiläisessä vuodesta 2011-